Start of main content

600 space multi-storey car park opens in Glasgow Fort

Cooper Cromar are delighted to announce that our newest development at Glasgow Fort retail park is now open to the public.

Originally conceived as a 600-space multi-storey car park with an additional 11,000ft² of retail/restaurant space being created at ground level, during the construction period the project has further evolved to better embody British Land wellbeing principles and their approach to placemaking.

This has resulted in the south elevation being radically re-designed to include a patterned perforated Corten steel rainscreen cladding system, a sinuous curved canopy incorporating lush greenery and warm timber, and the broadwalk public realm extended to introduce a sculpted landscaped play area separating the leisure quarter from the frontage car parking areas.

The continuous curved canopy offers shelter to 4 new restaurant units of the leisure quarter (currently fitting out); the identity for each developed by retractable fabric awnings as well as unique elevational treatment to their frontage zone, with external seating areas defined by timber and green planted screens.

The multi-storey car park offers a further 600 spaces to the busy Glasgow Fort free of charge, extending over four fully accessible floors linked by lifts at the primary entrance, and incorporates a number of charging bays for electric vehicles, as well as the site wide Vehicle Management System signage.

Sign up

Cooper Cromar issue occasional emails with information relating to both the practice and current projects. If you wish to be included on the mailing list please submit your details.