Start of main content

Renfrewshire Council

£15m

This project comprises the re-development of Renfrewshire Council’s Headquarters providing 150,000ft² of modern, flexible, open-plan office accommodation and staff welfare facilities in the heart of Paisley.


A striking fully glazed box provides the entrance, reception  area, and Customer Service Centre (CSC). The requirement for a new Council Chamber has been accommodated in style within this glazed extension by the introduction of a stainless steel clad “egg” which appears to float half inside, half outside the building envelope.


This element creates visual impact, celebrates public entry point, and gestures respectfully towards the adjacent Cathedral Precinct.

Sign up

Cooper Cromar issue occasional emails with information relating to both the practice and current projects. If you wish to be included on the mailing list please submit your details.